Haartransplantatie voor jou

Haartransplantatie

Haartransplantatie is een veelvoorkomende behandeling en is compleet normaal. Deze behandeling is dé oplossing tegen kaalheid. Wanneer je een kale plek wilt verhelpen met écht haar is een haartransplantatie de enige oplossing. 

Hoe werkt een haartransplantatie?

Bij een haartransplantatie neemt een plastisch chirurg de gezonde en krachtige haarzakjes uit de haarkrans en plaatst deze op de door jou toegewezen plaats. Het is echter wel belangrijk om eerst met de plastisch chirurg goed te overleggen en zijn adviezen aan te horen. Door deze gezonde haarzakjes op de kale of kalende plek te plaatsen zul je al snel resultaat zien. De haarzakjes groeien namelijk, hierdoor is het resultaat ook blijvend! Het plaatsen van deze haarzakjes gebeurt door kleine incisies te maken en deze te plaatsen. 

Haartransplantatie technieken

Er zijn twee technieken voor haartransplantatie. De FUE en de FUT methode. Bij de FUT techniek snijdt de chirurg een reepje hoofdhuid weg waarbij de gezonde haarzakjes gewonnen worden. Bij de FUE techniek worden er met een holle naald één voor één haarzakjes gewonnen. De behandelingen erna zijn echter wel hetzelfde. Het eindresultaat kan tot 14 maanden duren, zichtbaar resultaat kan al na 3 maanden zichtbaar zijn. Deze haren blijven je hele leven groeien dus het is een behandeling waar je je hele leven profijt van hebt! 

Voordelen haartransplantatie

Een haartransplantatie heeft vele voordelen, en niet alleen een mooie bos haar. De haren die getransplanteerd worden blijven je hele leven lang groeien omdat ze de genetische code behouden. Je hebt je eigen haar, en geen nephaar of haar van iemand anders op je lichaam. Je krijgt geen littekens van een goed uitgevoerde transplantatie. Het haar verkregen door de behandeling kun je weer normaal behandelen, wassen en kammen. 

Haartransplantatie